Logo

Aspargespie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

Dej
100 g koldt smør
100 g hvedemel (ca. 1 ¾ dl)
100 g Karoline's GratineringsOst
½ spsk mælk
Fyld
½ kg friske, hvide asparges
2 dl vand
300 g inderfilet af kyllingebryst i 2 cm stykker
1 ½ tsk groft salt
3 spsk hvedemel
1 dl mælk
friskkværnet peber
Tilbehør:
520 g blandet salat

tid: Ca. ½ time ved 200°.

Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt osten og ælt dejen let sammen med mælk. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Fyld: Skræl aspargesene fra hoved mod rod og skær det nederste hårde stykke af. Skær de skrællede asparges i ca. 2 cm lange stykker. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt asparges, kyllingekød og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 1 min.
Rør hvedemel og halvdelen af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og kom jævningen i aspargesblandingen under omrøring. Kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt peber og smag til. Hæld stuvningen i en tærteform (ca. 24 cm i diameter).
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 27 cm i diameter). Læg dejen over fyldet som låg og tryk dejkanten godt til formen. Skær overskydende dej fra og anvend den som pynt på låget. Bag aspargespien midt i ovnen.

Tips:
I stedet for friske asparges kan man anvende 2 glas asparges (a ca. 330 g). Lad aspargesene dryppe af i en sigte.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her