Logo

Avocadosalat med krydderurtebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat:
4 avocadoer
citronsaft
2 bøftomater
salat fx radichio og iceberg
pinjekerner eller hakkede nødder

Dressing:
3 deleolie
1 delkryddervineddike
salt og hvid peber

Brød:
6 skiver sandwichbrød
5 spsk olivenolie
2 spsk hakkede friske krydderurter fx. persille, purløg, basilikum.
1 fed hvidløg
evt. nogle syltede grønne peberkorn (madagaskar-peber)
salt og peber.

Olien til krydderurtebrødene forberedes. Krydderierne, hvidløg, maste madagaskarpeber og olien røres sammen. Smages til med salt og peber.
Sandwichbrødene smøres med krydderolieblandingen og trækker mens avocadosalaten forberedes.
Avocadoerne udstenes og skæres i både. Skindet fjernes (nemmest med en ske). Vendes i citronsaft for at hindre misfarvning.
Tomaterne skæres i tynde skiver.
Salaten skæres fint og fordeles på tallerkenerne. Tomatskiverne fordeles og avocadoerne anrettes på toppen.
Pinjekernerne eller de hakkede nødder ristes let på en tør pande og fordeles over avocadosalaten. Dressingen hældes over.
Sandwichbrødene ristes med den smurte side nedad på en tør varm pande en ad gangen. Pres brødet med en palet, så olien trænger igennem brødet. Vendes når siden er gylden og sprød. Skæres i trekanter og serveres straks med avocadosalaten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her