Logo

Baba, Bedstemor Andréas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Babakagen kendes også under navnet baba au rhum, og stammer fra Frankrig. Det specielle ved  baba er brugen af rom. Her laves kagen endda med to slags alkohol, den anden en hindbærlikør.

(10 personer)
 
Dej:
1 kg hvedemel
20 g salt
90 g sukker
50 g gær
16 æg
125 g vand
250 g smeltet smør
 
Sirup:
4 dl sukkerlage
4 cl eau de vie de framboise (hindbær eau de vie)
8 cl mørk rom
 
Pynt:
20 hindbær
2 kiwi
½ bakke ribs
1 karambole
 
Dagen før: Bland hvedemel, salt, sukker og gær.
Næste dag: Ælt sammen med æg og vand og hæld lunt smeltet smør over og stil til hævning.
Slå dejen ned, smør 10 portionsforme, læg dejen i og lad hæve anden gang.
Bag baba'eme ved 180ºC.
 
Sirup: Bland den varme sukkerlage med de to slags alkohol og hæld lagen over baba'en. Lad trække min. 2 minutter.
Pynt baba'en med frugt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her