Logo

Berberiand med Banyuls, små krydderier og søde løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Prøv denne spændende opskift på berberiand bed banyulssauce, søde løg og krydderier. Banyuls er en vin, der sammer fra det østlige Frankrig tæt på Spanien. Velbekomme

(2 personer)
 
1 Berberi andebryst
Salt, peber
 
Sauce:
¼ l kraftig andefond
1 dl Banyuls (sød rødvin)
50 g usaltet smør
 
Søde løg:
2 store løg i meget tynde skiver
30 g smør
1 rosmarinkvist
1 dl sød hvidvin
50 g sukker
 
Parfume: Finthakket timian og rosmarin
 
Soigner andebrystet, fjern senerne og drys salt og peber på.
Rids forsigtigt skindsiden og steg den gylden, vend brystet og steg færdigt i ovnen ca. 10 minutter ved 180ºC.
Lad trække min. 15 minutter et lunt sted.
Halver brystet på langs umiddelbart inden servering.
 
Sauce: Redueer vinen i en kasserolle til ⅓.
Tilsæt andefond og redueer til let sirupskonsistens.
Monter saucen med smør og kog den blank.
 
Søde løg: Smelt smørret og tilsæt løgene.
Sauter dem uden at de tager farve.
Tilsæt rosmarin og vin og kog ind ved jævn varme under låg, 8- 10 minutter.
Tilsæt sukker og damp nu al væske væk.
Rør jævnligt, så løgene ikke tager farve.
Tag rosmarinkvisten op og stil løgene til afdrypning i en sigte indtil anretning.
Anret løgene i ring og parfumer med de finthakkede krydderurter (efter temperament).
Læg det halve bryst på med Banyulssauce omkring.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her