Logo

Blåmuslinger med skvalderkål, ramsløg og bulgur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du får gæster på besøg en lørdag til frokost, hvorfor så ikke prøve denne spændende opskrift på blåmuslinger serveret med skvalderkål, ramsløg og bulgur? Retten er let at lave og smager super.



Muslinger:
1 kg blåmuslinger
1 gulerod, skrællet og hakket groft
½ knoldselleri, skrællet og groft hakket
1 persillerod, skrællet og groft hakket
2 fed hvidløg
1 alm. løg, groft hakket
2 dl hvidvin
25 g smør
 
Bulgur:
200 g bulgur, kogt og nedkølet
1 rødløg, skåret i både
1 håndfuld ramsløg, groft plukket
1 håndfuld skvalderkål, fint plukket

*
 
Vask alle muslingerne, og kassér de blåmuslinger, som ikke vil lukke helt. Kom rodfrugter i en gryde med lidt olie og rist dem nogle minutter uden af tage farve.
Tilsæt muslinger og rist videre. Kom hvidvin i og låget på.
Kog i godt 6–8 minutter.
Sigt muslingerne fra og pluk dem fra skallerne.
Husk, de muslinger, der er lukket, skal kasseres.
Selve muslingekraften koges let ind og piskes op med smør. Vend bulgur i og krydr godt med salt og peber.
Evt. lidt citronsaft.
Ved servering vendes både ramsløg, skvalderkål og de plukkede muslinger i sammen med rødløg.
Spis brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her