Logo

Blommemarmelade med valnøddekerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blommemarmelade kan bruges ved mange lejligheder: på morgenbordet, til de nybagte boller og så bidere. Denne marmelade laves blandt andet med nelliker og valnødder. Marmeladen er ganske let at gå til.



900 g udstendede blommer
skal og saft af ½ appelsin
skal og saft af ¼ citron
2 hele nelliker
500 g sukker
30 g valnøddekerner
lidt pektin (melatin)

*


Skær blommerne i mindre stykker og kom de 4 første ingredienser i en gryde. Kom nellikerne i en papirtepose, så er de nemmere at fiske op bag efter.

Tilsæt 100 g af sukkeret og bring blommerne i kog.

Kog dem møre for svag varme.

Bland resten af sukkeret i, bortset fra 2 spsk.

Bring i kog igen.

Tilsæt grofthakkede valnøddekerner og kog 5 min.

Tjek om marmeladen er tyk nok.

Rør ellers de 2 spsk sukker med 1 spsk melatin og drys det i marmeladen.

Lad det lige koge og hæld så på skoldede glas.


Grønsager pr portion: Ca. 950 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.379 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her