Logo

Blommer i hybensaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lav denne lette og lækre ret med blommer i hybensaft i sommerperioden fra juli til august hvor det er blommesæson i Danmark. Danmark har nemlig nogle af de fineste blommer i verden på grund af klimaet

 

1 kg blommer
hybensaft af ½ kg hyben
½ liter vand
1 tsk citronsyre
500 g sukker
1 tsk vaniljesukker
½ tsk konserveringspulver

*
  
De skyllede blommer afdryppes og prikkes.
Blomst og stilk klippes af hybenfrugterne.
De hældes i kogende vand, tilsat citronsyre og koges under låg 15 min. Lagen sies fra og bringes i kog med sukkeret.
Blommerne tilsættes.
Når lagen perler i kanten, holdes blommerne på svagt kog 20-30 min. efter størrelsen.
De lægges i skyllede glas.
Lagen koges ind uden låg 10 min.
Vanillesukker og konserveringspulver tilsættes.
Lagen hældes over blommerne. Glassene lukkes. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her