Logo

Blommetærte med nødder i honning og kardemommecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blommetærte med nødder i honning og kardemommecreme

 

Tærten rækker til 8 personer. Er selskabet mindre, kan den naturligvis tilberedes i en mindre portion.

 

Fyld:

1 kg blommer

100 g rå rørsukker

1 dl vand

 

Tærtebund:

500 g butterdej

50 g pekannødder

Evt. lidt pisket æg

2 spsk. flydende timian- eller akaciehonning

2 spsk. blandede nødder. fx pistacie, valnød og pekan

 

Kardemommecreme:

2 dl piskefløde

2 dl cremefraiche 18 %

1 spsk. flormelis

2 spsk. hele kardemommefrø eller 2 tsk. stødt kardemomme

½ stang vanilje

*

 

Fyld:

Kog vand og sukker til sirup.

Tilsæt halverede blommer og lad simre under låg i 5 minutter.

Afkøl blommerne.

 

Tærte:

Hak pekannødderne og rul dem "ind" i butterdejen samtidig med, at den rulles ud i en cirkel à 30 cm i diameter.

Læg blommerne på butterdejen og fold en lille kant ind over blom­merne. Pensl eventuelt kanten med lidt pisket æg.

Bag tærten på et stykke bagepapir i ovnen ved 170º C i ca. 20 minutter. Bland nødder og honning og dryp det over tærten.

 

Kardemommecreme:

Rist kardemommefrøene på en varm og tør pande i et par minutter.

De må ikke få farve.

Blend frøene grundigt.

Sigt eventuelt grovere skalddele fra.

Pisk fløde og cremefraiche med flormelis, kardemomme og vaniljekorn.

Server tærten lun, ledsaget af iskold kardemommecreme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.459 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her