Logo

Boller i karry - lav fedt % 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller i karry er nem og hurtig aftensmad for hele familien. Retten er efterhånden blevet en klassiker på de danske borde. Det skyldes nok kombinationen af at retten er billig, let at lave og velsmagende.


4 personer
 
Kødboller:
500 g hakket skinkefars
100 g havregryn
1 spsk hvedemel
1 æg
1 hakket løg
vand, salt og peber

Sauce:
1 tsk olie
karry
vand fra kødbollerne (evt. kartoffelvand)
lidt mælk
Maizena
salt

*

 
Kødboller:
Bland havregryn, hvedemel og krydderier sammen i en skål.
Rør væsken, løg og æg i og bland det godt.
Tilsæt farsen og rør godt; farsen skal være så fast, at den kan formes til boller.
Bring saltvandet i kog i en bred gryde.
Skru ned for varmen, så vandet ikke spilkoger.
Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen.
Læg dem i det kogende vand; kun 1 lag boller ad gangen.
Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste.
Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne.

Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde og ”brænd” karryen af.
Tilsæt vandet fra bollerne samt lidt mælk.
Rør Maizena op i kold vand og jævn sovsen med dette.
Kog saucen igennem ca. 10 minutter og smag den til med krydderier.
Tilsæt kødbollerne.
Server ris og broccoli til eller evt. kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.612 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her