Logo

Boller i selleri, serveret med rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Opskrift med energifordeling og -indhold ved både 6, 10 og 18% svinekød. Ikke de store forskelle og det er fedtet der giver en stor del af smagen, desværre.

500 g hakket svinekød
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1 -1½ dl mælk, fx minimælk
500 g selleri, ca. ½-1
30 g smør eller margarine
4 spsk hvedemel
1 dl letmælk eller fløde 9%
persille

Tilbehør: 4 skiver rugbrød eller 800-1000 g kartofler

 

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg.

Tilsæt hvedemelet. Rør herefter mælken i.
Form farsen til kødboller med en dessertske og kog dem ved svag varme 7-8 minutter i ½ l kogende letsaltet vand under låg.

Tag bollerne op med hulske og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.

Skær sellerien i tern på ca. 1x1x1 cm.

Kog dem møre i kogevandet fra kødbollerne i 8-10 minutter.

Smelt smørret i en gryde.

Rør melet i og kom 5 dl kogevand i under piskning.

Pisk mælk eller fløde i og lad saucen koge nogle minutter.

Smag til med salt og peber.

 

Kom kødboller og selleri i saucen og varm dem igennem.
Drys hakket persille over eller server det til.

Tips: Jævn evt. saucen med en meljævning af hvedemel og mælk og undlad smørret, hvis retten ønskes mere mager.


Energifordeling og -indhold pr. person:
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 29%
Kulhydrat 41%
Fedt 30%
2130 kJ = 510 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 25%
Kulhydrat 38%
Fedt 37%
2330 kJ = 555 kcal

Retten med 18% fedt i det hakkede kød
Protein 22%
Kulhydrat 32%
Fedt 46%
2720 kJ = 650 kcal        

 

Ikke de store forskelle og det er fedtet der giver en stor del af smagen, desværre.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her