Logo

Bornholmsk sildesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en typisk bornholmsk sildesalat med rødbeder. Frokostretten er i sig selv nem at lave - men husk at den skal laves dages før, hvis smagen af sild skal komme ordentlig frem.

500 g kogt kalvekød.
150 g sildefilet.
150 g syltede asier.
200 g syltede rødbeder.
1 dl rødbedesaft.
1 dl ribssaft.
1 spsk sennep.
sukker efter behov.

*


Sildene tages op af saltlagen og udvandes i nogle timer i koldt vand, inden de fileteres.
I mangel af salte sild kan almindelige marinerede sild godt bruges.


 Kalvekødet koges mørt.
Kalvekødet kan til dels eller helt erstattes af svinekød.
Kød, sild, asier og rødbeder køres gennem kødhakkemaskinen 1-2 gange. Røres sammen med det øvrige. Konsistensen skal ikke være for blød, farven bliver lyserød, smagen sur/sød.
Laves altid mindst dagen før, den skal bruges.
Først da kommer sildesmagen frem.
Serveres i en glasskål, pyntet med skiver af kogte æg og brøndkarse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 11.051 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her