Logo

Brødbudding med romsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 Personer

75 g hvidt brød i skiver, uden birkes
¾ dl rosiner
¼ dl kokosmel
1 æg
2 ½ dl sødmælk
1 dl sukker
25 g smeltet smør eller margarine
1 tsk vaniljesukker
½ tsk stødt kanel
½ tsk reven muskatnød
Romsauce:
75 g smør
2 ¼ dl flormelis
1 stor eller 2 små æggeblommer
¾ dl rom

Lad skorperne blive på brødet. Skær brødskiverne i terninger og læg dem i et ovnfast fad, der rummer 1 liter.
Kom rosiner og kokosmel over.
Pisk ægget og tilsæt mælk, sukker, smeltet fedtstof og krydderier. Hæld æggedejen over brødet.
Bag ved 175º til buddingen er blevet gylden, ca 40 min.
Lav saucen imens.
Skær smørret i bidder og kom det i en kasserolle.
Tilsæt flormelis og lad det stå i 30 min.
Varm smør og flormelis på svag varme til sukkeret er blevet absorberet, og blandingen er tyk og cremet. Rør hele tiden med en træske.
Tag kasserollen af varmen og tilsæt æggeblomme.
Tilsæt rom og rør godt rundt.
Lad saucen blive i gryden og varm den op lige inden serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.252 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her