Logo

Braiserede brisler med krabberavioli og ingefær-citrongræsbouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brislen er en kirtel hos pattedyr, der kan spises. Brisler er meget møre og har en delikat smag. Her serveres de med hjemmelade krabberavioli samt ingefær og citrongræsbuillon. Perfekt til gæster.


600 g kalvebrisler
1 gulerod
4 skalotteløg
timian
laurbærblade
2 fed hvidløg
1 kg frisk spinat
smør
3 dl portvin
3 dl brun fond
2 cm. ingefær
2 stængler citrongræs
½ bdt purløg
½ l. fjerkræbouillon
150 g krabbekød fra krabbekløer
salt, peber
 
Raviolidej:
150 g dansk økologisk hvedemel
50 g durum hvedemel
2 æg
salt, peber
1 spsk olivenolie

*
 
Raviolidej: Bland alle ingredienser til en blank og sej dej.
Pak den i film og læg den på køl.
Brisler: Dæk brislerne med koldt vand og bring dem i kog.
Lad simre i 5 minutter og køl dem af.
Rens brislerne til der kun er rent kød tilbage. Steg brislerne flot
gyldne i smør.
Tilsæt gulerodsstrimler, timian, laurbærblade, hakket hvidløg og 2
hakkede skalotteløg og lad simre i 5 minutter.
Tag brislerne op og si fedtstoffet fra, tilsæt portvin og reducer til det
halve.
Tilsæt brun fond og læg brislerne ned i saucen igen.
Læg låg på gryden og stil den i ovnen ved 180°C i 15 minutter.
Løft brislerne op igen, smag saucen til med salt og peber og hæld den
over brislerne.

 
Ravioli: Rul 2 tynde plader pastadej ud evt. på en pastamaskine.
Placer på den ene plade med 5 cm. mellemrum 4 små bunker krabbekød.
Pensl med vand omkring krabbekødet og læg den anden pastaplade
ovenpå.
Tryk grundigt sammen omkring krabbekødet.
Skær 4 krabberaviolier fri af pastapladen og kog dem i saltet vand i 2
minutter.

 
Spinat: Vask og pluk spinaten.
Sauter 2 hakkede skalotteløg i smør i en gryde i 3-4 minutter.
Tilsæt den vaskede spinat og lad det simre, til spinaten er faldet ned.
Smag til med lidt hvidløg, salt og peber.

 
Ingefær-citrongræsbouillon:
Reducer fjerkræbouillon, hakket ingefær og citrongræs til det halve.
Tilsæt 30 g smør, salt og peber og si bouillonen.
Fordel krabberaviolierne i 4 dybe tallerkener, dæk med en skefuld
spinat og et stykke braiseret brissel med portvinssauce og et drys
hakket purløg over.
Hæld bouillonen i bunden af tallerkenerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.629 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her