Logo

Braiseret kalkun med tomatlasagne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en lækker tomatlasagne samt braiseret kalkun. Retten er nem at lave, ser godt ud og smager fantastisk. Perfekt som aftensmad for hele familien. og så er der endda kød til to dage.

Prøv denne letkrydrede tomatlasagne. Æblejuicen giver et friskt pift til saucen.

 

1 kalkunbryst (1 kg) 

5 rosmarinkviste
3 fennikel i tern (ca. 400 g)
2 ½ dl æblejuice
1 tsk eddike

Tomatlasagne:
4 store hakkede løg
1 fed hakket hvidløg
½ tsk tørret timian
½ spsk olivenolie
6 stilke bladselleri i skiver
1 dåse hakkede flåede tomater
¼ tsk cayennepeber
200 g friske lasagneplader
2 store tomater i skiver
100 g revet emmentaler


Tænd ovnen på 175°C.
Skyl rosmarinkvistene og læg dem ind i kalkunbrystet, krydr med ½ spsk salt og ¼ spsk peber. Kom fennikel i en bradepande, tilsæt æblejuicen og læg kalkunbrystet ovenpå.
Sæt bradepanden i ovnen i 1 ¼ -1 ½ time.

Varm skyen fra fadet i en lille gryde og smag til med eddike og salt.

Skær kalkunbrystet i skiver på ½ cm og server med fennikel, sky og et stykke tomatlasagne.

Tomatlasagne
Steg løg, hvidløg og timian i olien ved jævn varme i ca. 5 min.
Tilsæt bladselleri og flåede tomater og kog tomatsaucen igennem.

Smag til med cayennepeber og ½ spsk salt.
Saml lasagnen i et smurt ildfast fad (ca. 15 x 25 cm).

Kom et tyndt lag tomatsauce i bunden og så et lag lasagneplader.

Gentag tre gange og afslut med tomatskiver og revet ost.

Sæt fadet i ovnen når kalkunbrystet har været inde ca. 1 time.

Bag lasagnen 20 min.

 

Tips: Der er nok kød til 2 dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.924 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her