Logo

Braiseret kalvetyksteg med vintergrønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en rigtig lækker vinteropskrift. Kalvesteg med rødfrugter. Perfekt aftensmad for familien, eller til gæster. Mørt og saftigt kødret.


1200 g kalvetyksteg
½ fl god rødvin
800 g selleri, gulerødder, porre, majroer og løg blandede efter behag.
1 timiankvist
2 fed hvidløg
20 g smør
olie
salt og peber

*
 
Skræl og rens grønsagerne, skær dem i grove stykker. Pil hvidløgene.
Sauter grønsagerne sammen med hvidløgsfeddene i lidt olie. Læg dem i et ovnfast fad. Læg låg over.
Kalvetykstegen brunes på alle sider i lidt olie, krydr den med peber og salt. Stegen lægges oven på grønsagerne. Kog panden af med rødvinen, hæld det over stegen og grønsagerne. Smørklatterne lægges på stegen.
Stegen skal intervalsteges, derved bliver stegen både mør og beholder saften. Steg den i 15 minutter i en 210ºC varm ovn, lad den derefter hvile tildækket 15 minutter, forsæt derefter med 15 minutters stegning 15 minutters hvile. Under stegningen dryppes stegeskyen hyppigt over stegen.
Stegen skæres i skiver, Byd grønsager og sky til. Skyen kan eventuelt monteres med en klat kold smør inden serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her