Logo

Broccoli tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
1 ½ dl hvedemel
2 dl grahamsmel
50 g hasselnødder
lidt groft salt
100 g smør
¾ dl koldt vand
½ æg (til pensling)

Fyld:
250 g broccoli
1 løg
2 spsk olivenolie
2 dl cremefraiche (evt. ymer)
3 æg
1 tsk salt
hvid peber
75 g reven mozzarella eller anden mild ost.

Tærtedej:
Nødderne blendes.
Melet, gerne koldt, nødderne og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i melet med fingerspidserne. Vandet tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej.
Lad dejen hvile 10 min. i køleskab.
Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel.
Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten.
Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab. Dette forhindrer at dejkanten skrider ned under forbagningen.
Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg og prikkes i bunden med en gaffel.
Forbages i ca. 10 min. i en 200° C forvarmet ovn.

Fyld:
Broccolien skylles, hovedet deles i mindre buketter. Stokken, skær det mest træede fra, skæres i små tern.
Stokstykkerne koges i 1 min. hvorefter buketterne tilsættes og blancheres. Lad det dryppe godt af i en sigte.
Løget finthakkes og småsnurrer i olien i 4-5 min. uden at brune.
Løg, broccolitern og - buketter fordels over den forbagte bund.
Æg, cremefraiche, salt, peber og osten piskes sammen.
Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca. 30 min. ved 200° C.

Tips: Variation: Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.355 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her