Logo

Brombærtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
150 g smør
150 g hvedemel
50 g sukker
1 æggeblomme
1 spsk fløde

Creme:
4 æggeblommer
50 g sukker
2 ½ dl mælk
kornene af 1 stang vanilje
2 tsk majsstivelse

Fyld:
6 store marcipanmakroner
400 g brombær (frost)
2 spsk mandelflager
4 spsk ribsgelé

Smuldr smørret i melet og bland sukkeret i. Saml dejen med æggeblommen, der er rørt sammen med fløden. Bred dejen ud i en tærteform beklædt med bagepapir og sørg for at trykke dejen godt op ad kanten hele vejen rundt. Forbag bunden på næstnederste rille ved 190ºC i 15 min.
Bring mælken i kog med vaniljekornene. Rør æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelsen i. Rør den spilkogende mælk i. Kom cremen tilbage i gryden og fortsæt med at røre, til den koger. Lad den koge igennem i 1-2 min. Hæld cremen over i den forbagte bund, sæt den tilbage i ovnen og bag den yderligere i 15 min.
Lad tærten køle af og tag den ud af formen. Knus makronerne groft og drys dem over cremen, drys med mandelflagerne og læg de optøede brombær på. Smelt ribsgeléen i en lille gryde, og overtræk bærrerne med den flydende gelé.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.645 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her