Logo

Bruschetta Toscanske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bruschetta Toscanske

 

Her er en italiensk klassiker, som er blevet en populær småret på mange danske barer og cafeer.

• Fuldkornsbrød indeholder flere kostfibre end almindeligt hvidt brød • Rå hvidløg indeholder E-vitamin.

Forberedelse 15 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Bruschetta Toscanske:

4 skiver fuldkornsbrød

2 fed hvidløg

6 tomater på stilk

(eller andre kødfulde tomater)

1 lille rød chilifrugt (kan udelades)

8 store basilikum blade

tsk friskkværnet sort peber

2 tsk olivenolie

 

* Fremgangsmåde:

1 Rist brødet let.

Pil og halver hvidløgsfeddene og gnid brødskiverne med dem.

Lad brødet køle af

 

2 Skyl og halver tomaterne, fjern stilkfæste og kerner.

Skær tomatkødet i små tern og læg dem i en skål.

 

3 Del chilifrugten på langs og fjern kernerne.

Hak den fint og bland den med tomaterne. (Det er ikke strengt nødvendigt at anvende chili i denne opskrift).

 

4 Læg brødskiverne på et serveringsfad. Fordel tomaterne på dem.

 

5 Skyl basilikummen og tør bladene.

Læg bladene ovenpå hinanden og tril dem sammen til en rulle.

Skær tynde skiver af rullen og fordel dem på tomaterne.

Krydr med friskkværnet peber og dryp lidt olie over.

 

Tips & råd


Bruschetta Toscanske 

Det er let at udkerne tomater.

Del tomaterne på langs og skrab helt enkelt kernerne ud med en teske.


Bruschetta Toscanske 

Det er også godt at krydre tomaterne med frisk timian eller rosmarin.

De små nåleagtige blade får man af ved at ribbe stilkene.

 

Variation:

Bland kapers eller hakkede grønne eller sorte oliven i tomaterne.

Et andet alternativ er at lægge en ansjosfilet over tomaterne.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 111 = kJ 466

Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 3 g (24%) Fibre 5 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.304 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her