Logo

Brusebadsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ l. kold vand
5 g gær
1 tsk salt
evt. 1 tsk rørsukker
250 g speltmel
ca. 350 g sigtet speltmel

Til den, der gerne vil have friske boller hver morgen i en fart.
En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere men knap så saftige. Boller af en blød dej bages godt igennem, da de ellers kan blive klæge.

Vand, gær, salt, sukker og hvedemel røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over eller i mindst 6 timer.

Bollerne sættes på en smurt bageplade med to skeer eller med hænderne, der evt. er dyppet i vand.

Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230° i ca. 25 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte. De smager pragtfuldt, og her får man rigtigt den gode spelt smag frem.

Man kan vælge at bruge hele dejen på én gang eller i flere portioner. En deltager fra et bagekursus har fortalt, at hun har bagt af den samme dej i en hel uge.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her