Logo

Bulgurboller med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bulgurboller med nødder


Bulgur kender mange nok bedst fra bulgursalat. Men bulgur, der stammer fra det mellemøstlige køkken kan også bruges i bagværk. Her bruges bulguren til boller lavet med valnødder. Godt til madpakken 

Disse grove bulgurboller er lette at lave med få ingredienser. Bollerne smager lækkert som tilbehør eller som snack.

16 stk. Tilberedningstiden for bulgurbollerne er ca 2¾ timer. Heraf er arbejdstiden ca 25 minutter.


# Ingredienser til bulgurboller:

25 g gær (½ pakke)

5 dl vand

175 g bulgur (ca 3 dl)

100 g finthakkede valnødder

1 spsk groft salt

500 g hvedemel (ca 8 dl)

½ dl olie til pensling

*

 

Sådan laver du bulgurboller

Start med at smuldre gæren og røre den ud i lunkent vand.

Tilsæt herefter bulgur, salt og ca. ¾ af melet.

Ælt nu en dej under tilsætning af evt. mere mel.

Dejen skal være fugtig og smidig.

Lad den hæve tildækket ca. 1½ time ved stuetemperatur.

 

Ælt nu dejen igennem og del den i to.

Tril to pølser og del hver i 8 stykker.

Form stykkerne til boller og sæt dem på bageplade med bagepapir.

Lad dem slutteligt efterhæve ca. 30 min. og pensl bulgurbollerne med olie.

 

Bag bulgurbollerne midt i ovnen ved 225 °C i 15-20 minutter

Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden.

Afkøl bollerne på en rist.

Og så er dine bulgurboller klar til brug




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her