Logo

Burgerboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burgerboller

 

Bag selv de gode boller til din burger.

12 stk. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet

 

#

50 g smør

2½ dl mælk

1 dl vand

25 g gær

1 spsk sukker

2 tsk salt

1 tsk stødt kardemomme

1 æg

ca. 600 g hvedemel

1 æg til pensling

sesamfrø

*

 

Smelt smørret, og tilsæt mælk og vand, så væsken kommer under 37 °C.

ROR gæren ud i væsken, og tilsæt sukker, salt, kardemomme og sammenpisket æg.

 

Rør melet i dejen, og ælt den godt igennem. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelseca. 1 time.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 stykker.

Form dem til boller, og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.

Tryk dem flade, og lad dem hvile, mens ovnen varmer op tænd på 200 °C varmluft.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.

Bag dem i 12-15 min., og lad dem køle af på en rist.

 

TIPS: Lav evt. rug-, fuldkorns-eller durumboller ved at erstatte 150 g hvedemel med rugmel, fuldkornshvede eller durum.

Nogle foretrækker en blød bolle (brioche), andre vil helst have en meget sprød bolle og atter andre noget midt imellem - så du må nok prøve dig for at ramme netop den bolle du foretrækker.


Se flere opskrifter på Burgerboller her


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.688 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her