Logo

Burgerboller, basis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en hurtig og let basisopskrift på burgerboller. Dejen kan også rulles til pølsebrød i stedet. Dejligt til en hurtig, men god aftensmad.

8-10 brød:
25 g gær
3,5 dl mælk
2 spsk olie
1 ½ tsk salt
475-600 g hvedemel
mælk til pensling
sesamfrø til pynt

Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i lunken mælk.

Tilsæt olie og salt og det meste af melet.

Rør dejen sammen, gerne i en køkkenmaskine.

Tilsæt så meget hvedemel, at dejen bliver smidig og slipper dejfadet.

Lad dejen hæve under klæde på et lunt sted i ca. 30 min.

Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt evt. lidt mere hvedemel i.
Rul dejen ud i 1 cm's tykkelse.

Stik runde brød ud med en udstiksform, et glas el. lign.

Bollerne skal være 8 cm i diameter.

Læg bollerne på en smurt bageplade, og lad dem efterhæve under et klæde. Pensles med mælk og drysses med sesamfrø, før de bages midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Pølsebrød: Rul dejen til fingertykke pølser, før den efterhæver. Bagetid og temperatur er den samme.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.192 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her