Logo

Butterdejskurve fyldte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Butterdejskurve fyldte 


En lækker forret som sorgløst og enkelt kan forberedes i god tid, så man får tid til at tage sig af gæsterne, når de kommer • Butterdej og ost er ret fede levnedsmidler så her er det en god ide at satse på en mere mager hovedret.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 8 kurve

 

# Råvarer til Butterdejskurve fyldte:

4 plader butterdej

2-3 kyllingefileter à 90 g

1 porre

1 fed hvidløg

1 spsk olie

4 spsk flåede tomater passerede

½-1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

1 tsk rosmarin

125 g mozzarellaost

1 spsk reven parmesanost

2 tomater

mel til udrulningen

*

 

Fremgangsmåde:

1 Læg de frosne butterdejsplader på bordet og lad dem tø lidt.

Skær kyllingefileterne i meget fine tern.

Skyl porren grundigt og skær den i fine strimler, også det grønne.

Pil hvidløget og hak det fint.

 

2 Opvarm olien på en teflonpande og steg kødet lidt - det skal ikke brunes - tilsæt porre og hvidløg og lad det stege med en kort stund.

Tilsæt tomaterne.

Krydr med salt, peber og smuldret rosmarin og lad det blive koldt.

Skær mozzarellaen i fine tern og bland med parmesanosten.

Vend osten i kødblandingen.

Skyl tomaterne og skær dem i skiver.

Fjern stilkfæstet.

 

3 Varm ovnen til 200 °C

Skyl soufflé- eller muffins-forme med koldt vand.

 

4 Rul butterdejen ud på et melet bord.

Skær 2 cirkler ca. 12 cm i diameter ud af hver plade og læg dem i formene.

Fordel fyldet i skålene og dæk med 1 tomatskive på hver kurv.

Drys med salt og peber.

Bag kurvene gyldne i den varme ovn, ca. 20 min.

 

Tips & råd


Butterdejskurve fyldte 

Tryk cirkler ud med en udstiksform eller ved hjælp af et ikke alt for tykt glas, eller stil glasset på dejen og skær en cirkel ud med glasset som mål.


Butterdejskurve fyldte 

I stedet for kyllingekød kan du bruge champignon eller østershatte.

Rens dem og skær dem i små tern. Steg svampene til væsken er fordampet.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 427 = kJ 1793

Kulhydrat 27 g Protein 37 g Fedt 19 g (40%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.566 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her