Logo

Byggrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 dl byg
1,5 l. vand
¼ tsk havsalt

Vask byggen og lad den dryppe af i 10 min. Rist den derefter på en tør pande eller i en ovn (100°C), til den er gylden.

Hæld kogende vand over og lad den stå i blød natten over.
Kog det hele op og lad det koge i 1 time.
Purér grøden, lad den hvile lidt, og server den med en umeboshiblomme, rosiner, eller lav den til en middagsret med dybstegte grøntsager og et par stykker pickles.

Variation: Mal byggen til hvedemel, efter at den er blevet ristet og følg samme procedure. Andre korn (havre, hirse, rug, hvede, ris, boghvede) kan tilberedes på samme måde eller blandes efter ønske.
Kog en håndfuld nødder eller frø med, eller et par løg eller gulerødder, som vil gøre grøden sød og blød.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her