Logo

Cerviche klassisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cerviche klassisk

 

Kun helt frisk fisk bør anvendes i denne opskrift. Det er limesaftens syre som sørger for at fisken bliver "tilberedt" og får en rig smag. Frisk fisk.

• Marineret, dvs. næsten rå fisk bevarer alle vitaminer og sunde fedtstoffer.

Tilberedning 15 min. + marinering, 4 Portioner

 

# Råvarer til Cerviche klassisk

500 g friske fileter af torsk, helleflynder, søtunge eller rødtunge

1 dl lime friskpresset

2 spsk hvidvinseddike

2 spsk sød hvidvin (valgfrit)

SALAT:

4 faste modne tomater på stilk

4 forårsløg

½ tsk groftkværnet peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl fiskefileterne og fjern eventuelle ben.

Skiv fileterne så tyndt som muligt. Anvend en skarp kniv.

 

2 Læg fiskeskiverne i en skål sammen med lime, vineddike og hvidvin.

Dæk skålen med plastfolie og stil i køleskabet i 1 time, til fiskefileterne er blevet hvide og ser kogte ud. Hvis fisken er tykt skåret tager processen lidt længere tid.

Fisken bør dog ikke ligge for længe i marinaden - så smuldrer den og går i stykker og mister smag og konsistens.

 

3 Tag fisken op af marinaden og lad den dryppe godt af.

 

4 Skiv tomater og forårsløg. Striml lidt af det grønne af forårsløgene til garnering.

Arranger løg og tomat på tallerkener og læg fiskeskiverne ovenpå.

Drys med sort peber.

Garner med det grønne af forårsløgene.

 

Tips & råd

Cerviche klassisk

Andre ingredienser kan bruges til marinaden, fx reven frisk peberrod, dijonsennep, grov sennep eller hakkede tomater og løg.

Cerviche klassisk

Hakkede friske urter er også godt i marinaden, for at give den mere smag. Fx persille, koriander, purløg - prøv med dine favoritter.

 

VARIATION

Hæld en god dressing over salaten inden fisken placeres på toppen.

Dressingen kan bestå af olie, sennep, vineddike, honning og hakket frisk koriander.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 129 = kJ 542

Kulhydrat 7 g Protein 23 g Fedt 1 g (7%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her