150 g løg
4 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
½ kg champignon
2 spsk citronsaft
2 spsk frisk hakket basilikum
2 spsk frisk hakket merian
1 spsk frisk hakket salvie
1 dl granola (rasp)
ca. 2 dl piskefløde
100 g mandler
200 g reven emmentalerost
2 æg
Løgene hakkes fint og svitses i olien sammen med knust hvidløg, indtil de er klare.
Champignonerne hakkes fint og tilsættes sammen med citronsaft og krydderurter. Grønsagerne simrer 5 min. og afdryppes.
Granolaen røres i fløden og får lov at trække 5 min.
Champignonblandingen røres i.
Mandlerne køres gennem persillehakkeren og tilsættes sammen med reven ost.
Æggene røres i farsen et ad gangen, og til sidst smages til med salt og peber.
Farsen kommes i en smurt postejform, og pateen bages ved 200°C i ca. 40 min.
Den afkøles inden serveringen.