Logo

Cheesecake is med jordbær og melon i amaretto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cheesecake is med jordbær og melon i amaretto

Frugten bør ligge i amarettolagen i mindst 30 min.

 

3 past. æggeblommer

3 past. æggehvider

3 dl piskefløde

200 g friskost, fx Philadelphia

2 dl sukker

1 tsk. vaniljesukker

6 digestive kiks eller cookies

1,5 dl jordbærsyltetøj

 

Jordbær i amaretto:

1 dl sukker

1,5 dl vand

4 cl amaretto

1 usprøjtet lime, fintrevet skal og saft

1 liter jordbær

1 båd vandmelon (ca 600 g)

 

Pisk æggehviderne til et fast skum.

Pisk fløden til flødeskum.

Bland ost, æggeblommer, sukker og vaniljesukker.

Vend flødeskummet i ostecremen, og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.

Knus kiksene groft.

Blend jord­bærsyltetøjet glat med en stavblen­der.

Bland iscremen med kikse­smulderet og jordbærsyltetøjet i en skål.

Frys isen mindst 6 timer.

 

Kog sukker og vand op, og tag gry­den af varmen.

Tilsæt amaretto, limeskal og -saft.

Rens jordbærrene, og skær dem i skiver.

Skær vandmelonen i mindre stykker, og fjern de fleste af kerner­ne.

Læg jordbær og vandmelon i lagen, og bland godt.

Lad stå køligt ca 30 min. før servering.

 

Anret isen i portionsskåle, og ser­ver med frugtsalaten.

Pynt med hele jordbær og evt. skovjord­bær

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her