Logo

Chiligryde når den er bedst - 25 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Intet mindre end verdens bedste chiligryde! Smagen er kraftig og spiller på et hav af krydderier.
Den stærke chili er på ingen måde dominerende, men indgår i et samspil med de andre kraftigtsmagende krydderier.
Find noget billigt sejt kød, det er det mest smagfulde, og kog det så 1 time eller 1 ½, til bindevævet er nedbrudt, og kødet mørt og  lækkert.
Server en salat, lidt groft brød eller lidt ris som tilbehør.
En kold vinteraften vil der ikke være et øje tørt. 4 personer.
 
3 løg
3 peberfrugter
4 gulerødder
500 g magert oksekød i tern eller hakket
1 tsk olie
Krydderier:
¼ tsk allehånde
½ tsk kakaopulver
½ tsk chili
½ tsk kanel
½ tsk kardemomme
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
 
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede flåede tomater
2 dl vand
½ spsk rødvinseddike.
½ spsk honning
salt og peber
1 dåse kidneybønner
8 skiver brød a 35 g
evt. 2 dl fromage frais
 
Løg, peberfrugter og gulerødder ordnes og skæres i tern.
Kødet brunes i en gryde med olien, og grønsagsternene tilsættes og svitses kort med, inden krydderierne og hakket hvidløg vendes i.
Tilsæt derefter flåede tomater, vand, rødvinseddike og honning, og lad det simre i ca. 45 min, eller til kødet er mørt.
Smag til med salt og peber.
De sidste 10 min. koges bønnerne med.
Server retten med brød og evt. fromage frais som til behør.
 
Tips: Da retten skal koge et godt stykke tid, afhængigt af hvilket kød der anvendes, vil det meste af friskheden forsvinde.
En syrlig salat eller et surmælksprodukt vil derfor passe som fod i hose.
Husk at smage retten til, da mængden af krydderier i opskriften kun er vejledende.
Ønsker du fx en stærk chiliret, kan du uden problemer tilsætte den dobbelte mængde chili.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           13,7 g 25e%
Protein:        38,8 g 31 e.%
Kulhydrat:    54,0 g 44e%
Kostfiber:    12,0 g
Energiindhold ink!. brød: 2097 kJ
 
De fire smagsindtryk
Denne opskrift er endvidere fortrinlig, hvis man vil øve sig i at smage de fire smagsindtryk: salt, bittert, surt og sødt.
Krydderierne tilføjer bitterhed til retten, smag til hvis der mangler noget. Mangler retten salt, kan den være mæt­tet med smag, der ikke træder frem, så sørg for, at man lige kan ane saltet.
Smag ligeledes til med honning og eddike, så man kan ane det søde og sure, uden at retten hverken bliver sød eller sur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her