Logo

Chokolade-appelsinkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

175 g sukker
175 g smør/margarine
3 sammenpiskede æg
175 g hvedemel (sigtet)
1 tsk bagepulver
2 spsk kakao (sigtet)
2 spsk mælk
3 spsk appelsinsaft
reven appelsinskal fra en halv appelsin
 
Glasur:
175 g flormelis
2 spsk appelsinsaft
og en smule smeltet chokolade
 
Smør en 20 cm dyb rund kageform.
Pisk sukker og smør/margarine sammen i en skål til det er let og luftigt. Tilsæt æggene lidt af gangen og pisk grundigt efter hver gang.
Vend forsigtigt melet og bagepulveret i.
Del kagedejen i to dele.
Kom kakao og mælk i den ene halvdel og rør til det er blandet.
Bland appelsinsaften og den revne appelsinskal i den anden halvdel.
Kom skefulde af de to blandinger i den smurte bageform og træk forsigtigt de to blandinger ud i hinanden med en spisepind eller lignende for at opnå en marmoreret effekt.
Lad kagen bage i en forvarmet ovn ved 190ºC i 25 min. eller til den føles elastisk.
Lad kagen køle af i formen i et par minutter inden den lægges over på en bagerist og køles helt af.
Til glasuren røres flormelisen med så meget appelsinsaft at den får en smidig konsistens.
Læg glasuren på kagen og det stivne lidt.
Dekorer til sidst med et tyndt stregmønster af smeltet chokolade.
 
Kom gerne reven appelsinskal fra en hel appelsin i stedet for en halv.
I stedet for smeltet chokolade kan man også bruge chokoladeglasur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.551 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her