Logo

Chokolade-creme brûlée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade-creme brûlée

 

Dessertklassikeren creme brûlée er i denne luksusudgave lavet med chokolade.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: 40 min. Hviletid: ca. 2 timer

 

#

2 spsk kakao

2½ dl piskefløde

2½ dl sødmælk

25 g mørk chokolade

8 æggeblommer

50 g + 2 spsk sukker

*

 

Pisk kakao sammen med fløde og mælk i en gryde.

Varm blandingen op, til den næsten koger, og rør chokoladen i, så den smelter.

 

Rør æggeblommerne sammen med sukker i en skål.

Rør den lune chokoladeflødeblanding i æggemassen.

 

Hæld cremen i 4 små ovnfaste skåle.

Sæt dem i et ovnfast fad med koldt vand halvt op ad skålene.

Sæt fadet i ovnen ved 150 °C i ca. 30 min. til cremen akkurat er stivnet.

 

Lad skålene køle lidt af, og sæt dem utildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

 

Drys sukker i et tyndt, jævnt lag på den kolde creme i skålene.

Sæt dem under ovngrillen (ca. 10 cm fra grillen), til sukkeret karamelliserer eller brug en gasflamme til at "brænde" sukkeret med.

Server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her