Logo

Chokolade cupcakes - næsten glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade cupcakes - næsten glutenfri

I denne opskrift bruges der kun meget lidt hvedemel - det gør kagerne lette og luftige.

 

12 cupcakes:

50 g kakaopulver

150 g lyst brunt sukker

3 spsk hvedemel

1 knsp salt

1 tsk vaniljeekstrakt

1 tsk appelsinekstrakt

1 ¾ dl skummetmælk

115 g hakket mørk chokolade

1 æg, letpisket

3 æggehvider

¼ tsk eddike

75 g sukker

kakaopulver til at drysse med

flormelis til at drysse med

 

Varm kakao, sukker, mel, salt, vanilje, appelsinekstrakt og mælk forsigtigt op i en tykbundet gryde.

Rør, til sukkeret er opløst og pas på, det ikke brænder på.

Tag gryden af varmen og rør langsomt chokoladen i, til den smelter.

Pisk ægget i.

Hæld blandingen over i en stor skål, stil den til side og lad den køle af.

Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform.

Pisk æggehvider og eddike i en skål med en elektrisk håndmikser, til der dannes bløde toppe.

Tilsæt langsomt sukkeret, ⅓ ad gangen, og pisk 1 minut mellem hver tilsætning.

Brug en metalske eller -paletkniv til at folde de stiftpiskede æggehvider i chokoladeblandingen.

Pas på ikke at blande for meget.

Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Løft papirformene ud af formen, drys med kakao og flormelis og server straks. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Chokoladecupcakes med appelsinsmag og næsten uden mel

Følg basisopskriften. Erstat vaniljeekstrakt med 2 tsk appelsinekstrakt.

 

Næsten melfri chokoladecupcakes med glasur

Følg basisopskriften. Lav glasur: Sigt 175 g flormelis og 2 spsk kakaopulver sammen i en skål. Pisk 2 spsk blødgjort smør i kakaoblandingen, tilsæt 1 spsk varmt vand og 1 spsk kaffelikør, så glasuren bliver tyndtflydende.

Dryp glasuren over kagerne.

 

Næsten melfri chokoladecupcakes med kanel

Følg basisopskriften. Tilsæt 2 tsk stødt kanel til de tørre ingredienser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
55428-12-2009 01:24:36 Casper Udemark
Din opskrift er selvfølgelig udmærket til folk som bare vil spise mindre gluten, men man kan IKKE spise hvedemel hvis man har glutenallergi/intolerans. Den mindste mængde vil udløse en reaktion. Så er man advaret.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her