Logo

Chokolade med hasselnødder cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade med hasselnødder cupcakes

En klassisk kombination ... og en opskrift næsten uden mel.

 

12 cupcakes:

115 g usaltet smør

115 g mørke chokoladeknapper

115 g sukker

4 æg, delt i hvider og blommer

2 spsk hvedemel

50 g hakkede ristede hasselnødder

 

Varm ovnen op til 160°C og læg 12 papirforme i en muffinform.

Smelt smør og chokolade over vandbad og under omrøring.

Lad det køle let af.

Pisk sukker og æggeblommer i en skål, til det er tykt og cremet.

Rør smør og chokolade, mel og hasselnødder i æggeblandingen.

Pisk æggehviderne stive i en anden skål og fold dem forsigtigt i chokoladeblandingen.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Chokoladeeupcakes med hasselnødder og tranebær

Følg basisopskriften. Tilsæt 3. spsk hakkede, tørrede tranebær til æggeblandingen.

 

Chokoladeeopcakes med hasselnødder og appelsin

Følg basisopskriften. Tilsæt 2 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin til æggeblandingen.

 

Chokoladecupcakes med macadamianødder

Følg basisopskriften. Erstat hasselnødder med 100 g ristede og hakkede macadamianødder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.627 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her