Logo

Chokoladekage Guanaja 1502

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Chokoladebiscuit:
160 g råmarcipan
60 g flormelis
100 g æggeblomme
1 æg
50 g cacao
50 g hvedemel
150 g stiftpiskede æggehvider
60 g sukker
50 g smeltet smør
 
Marcipan og æggeblomme røres sammen.
Hele æg og flormelis tilsættes, og massen arbejdes grundigt igennem ( ca. 15 min.)
Sigtet cacao og hvedemel tilsættes.
Æggehvider, der er pisket til marengs med sukkeret, og endelig det smeltede smør vendes forsigtigt i.
Bages i springform ved 180º i ca. 25 minutter.
 
Chokoladesirup:
10 g cacao
1 dl vand
40 g sukker
 
Chokolademakron:
240 g flormelis
130 g mandelmel
15 g cacao
50 g stiftpiskede æggehvider
 
Mandelmel, flormelis og cacao sigtes og hviderne vendes i.
Smøres på bagepapir i cirkler med form som springformen.
Bages ca. 15 min. ved 200ºC.
Makronen skal være blød indeni, når den tages ud af ovnen.
Bagepapiret løftes af pladen og over på et koldt opvredet viskestykke.
 
Chokoladesabayonne:
175 g Valrhona Guanaja overtrækschokolade (smeltet)
70 g sukker (kogt til 130ºC)
60 g æggeblomme
50 g æg
¼ l piskefløde (pisket)
 
Sukker hældes over æg og ægge­blommer i røreskålen, og der røres, til blandingen er lun.
Chokoladen tilsættes, og til sidst vendes flødeskummet i.
 
Chokolade-chantilly
250 g Valrhona Guanaja (smeltet)
1,25 dl sødmælk
6 dl piskefløde (pisket)
 
Mælken koges op og hældes over den smeltede chokolade.
Når blandingen er lun, vendes flødeskummet i.
 
Montering:
Kagen monteres i springformen:
Først makronbund, dernæst chokoladesabayonne, chokoladebiscuit dryppet med siruppen og endelig chokoladechantilly.
Når kagen er helt kold, kan den dekoreres på siderne med resten af
sabayonnecremen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.439 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
37330-08-2011 09:39:47 Tina Spottog
Denne kage er bare kanon. Jeg har lavet den til gæster både fra England og Australien, og opskriften er endt i begge lande. I Australien er den blevet brugt til bryllupskage. FANTASTISK KAGE

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her