Logo

Chokoladeroulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladeroulade

 

Denne lette chokoladeroulade er fyldt med kvark og bananer. Resultatet bliver en frugtagtig og frisk nydelse. Kaloriefattig • Magre mejeriprodukter indeholder lige så meget kalcium som de fede produkter.

Forberedelse 30 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 1 roulade, ca. 10 skiver

 

# Råvarer til Chokoladeroulade:

4 æg

salt

6 spsk sukker

1 spsk vaniljesukker

2½ dl hvedemel

1 dl kakao

 

FYLD:

3 bananer

250 g mager kvark

4 spsk ahornsirup

lidt Grand Marnier likør

2 dl piskefløde

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 225 °C.

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggehviderne med et nip salt til fast skum.

Pisk æggeblommerne sammen med 4 spsk vand, sukker og vaniljesukker til en luftig masse.

 

2 Bland mel og kakao og bland det i æggesnapsen.

Vend æggehvideskummet i.

Dæk en plade med bagepapir.

Smør dejen ud i et rektangel (20x30 cm).

 

3 Bag på øverste rille i ovnen i 10 min.

Tag kagen ud og vend den over på et fugtigt klæde.

Træk papiret af og rul kagen ind i klædet.

Lad den køle af

 

4 Pil og mos 1 banan og bland den med kvarken.

Rør 4 spsk ahornsirup med lidt Grand Marnier likør.

Pisk fløden og kom lidt flødeskum i en sprøjtepose.

Vend resten af fløden i kvarken.

Pil de andre bananer og skær den ene i skiver og del den anden banan i fjerdedele på langs.

 

5 Smør kvarkmassen på kagen og læg de lange bananstykker på.

Rul kagen sammen ved hjælp af klædet.

Læg kagen på køl.

Dekorer rouladen med flødeskum og bananer.

 

Tips & råd

 

Rouladen går ikke itu når den rulles ind i klædet.

Hvedemel indeholder meget bindemiddel, som gør dejen elastisk.

 

Rul den fyldte kage sammen ved hjælp af klædet eller et stykke bagepapir.

Afkøl kagen pakket ind i klæde eller papir.

 

PR. SKIVE: Energi: Kcal 232 = kJ 974

Kulhydrat 32 g Protein 8 g Fedt 8 g (31 %) Fibre 1 g

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.557 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her