Logo

Chokoladeroulade - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

For at få det bedste resultat, bør dejen til denne roulade bages dagen før, men man kan bruge den før, bare den får lov til at hvile mindst to timer efter bagningen.

 
150 g mørk kvalitetschokolade
4 mellemstore udslaede æg
115 g stødt melis
Smør til at smøre med
2 dl piskefløde
½ teskefuld vaniljeekstrakt
Hindbær- eller Jordbær Coulis ved servering
 
Forvarm ovnen til 190ºC.
Fór en bradepande med bagepapir og sørg for, lidt af papiret når op over siden. Klip et stykke papir af på samme størrelse og gem det til senere.
Kom chokoladestykkerne i en skål og sæt den over en gryde med småkogende vand.
Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.
Bland 3 spiseskefulde varmt vand i - hvis chokoladen klumper, så bliv ved med at røre, indtil den er blød.
Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem sammen med sukker, indtil blandingen er let og luftig.
Bland lidt efter lidt den smeltede chokolade i.
Pisk æggehviderne stive.
Vend en fjerdedel af dem i chokoladeblandingen for at gøre den mere lind og vend forsigtigt resten i.
Hæld blandingen i bradepanden og fordel den ligeligt.
Sæt den i den forvarmede ovn i 20 minutter eller indtil dejen har rejst sig og er fast.
Smør den ene side af det gemte bagepapir.
Tag bradepanden ud af ovnen og læg hurtigt bagepapiret over med den smurte side nedad.
Læg et rent viskestykke over og lad den stå et par timer eller til næste dag.
Fjern bagepapiret og sæt bradepanden til side.
Strø flormelis over, læg bagepapiret over igen og vend bunden i vejret på bradepanden og læg den på køkkenbordet.
Fjern panden og bagepairet forsigtigt.
Hæld piskefløden i en afkølet skål, tilsæt vaniljeekstrakt og pisk fløden tyk, men ikke for tyk.
Bred fløden ud over dejen i et jævnt lag og rul den sammen, idet du begynder i den smalle ende.
Brug bagepapiret forneden til at hjælpe dig med at rulle den sammen. Bliv ikke bekymret, hvis dejen sprækker lidt - det er normalt.
Når rouladen er rullet sammen, så strø flormelis over; det dækker også eventuelle "småfejl" på ovefladen.
Læg forsigtigt rouladen over på et spækbræt.
Dæk den løseligt til med folie og køl den af et par timer, før du serverer den med frisklavet Hindbær­ eller Jordbær Coulis (se dette).
 
320 kcal; 5 g protein; 21 g fedt, heraf 12 g mættet; 28 g kulhydrat; O g fibre; 60 mg natrium; 37 mg kalcium
 
Strikkepindprøven
Når man skal finde ud af, om en kage er bagt færdig, så stikker man en lille strikkepind ind i midten af den. Hvis strikkepinden er ren og tør, når du tager den ud, så er kagen bagt færdig. Hvis ikke, skal den have nogle minutter mere.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her