Logo

Chokoladetærte cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladetærte cupcakes

Inspirationen til disse kager, kommer fra en opskrilt fra Bernachon, den store chokoladeforhander i Lyon.

 

14-16 stk cupcakes:

Tærtedej:

tærtedej - almindelig mørdej, butterdej osv., hjemmelavet eller færdigkøbt - men nok til beklædning af to tærteforme med en diameter på 23 cm

mel til udrulningen

 

Chokoladefyld:

125 g god, mørk chokolade i små stykker

4 ½ dl piskefløde

130 g sukker

5 æg

 

Pynt: halve valnøddekerner (kan udelades) flødeskum (kan udelades)

 

A. Varm ovnen op til 180°C

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik cirkler ud med en diameter på 10 cm.

Beklæd silikoneformene eller papirformene med dem, og fold kanterne dekorativt rundt.

Prik nogle få huller i bunden af dejen, så den ikke buler op under bagningen, men vær forsigtigl

 

C. Smelt chokoladen i en stor skål over en gryde med simrende vand, og tag den væk fra varmen, så snart den er smeltet (den må ikke koge).

Tilsæt piskefløde, sukker og æg og pisk, til massen er homogen.

 

D. Fordel forsigtigt chokoladefyldet i dejskallerne, så de er ca. ¾ fulde, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til chokoladefyldet er fast.

Fyldet hæver under bagningen, men falder sammen igen under afkølingen.

Køl kagerne helt af, inden du tager dem ud af formene.

 

Pynt med ½ valnøddeker eller en klat flødeskum eller begge dele.

Hvis du har bagt kagerne i silikoneforme, kan du servere dem i pæne papirforme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her