Logo

Choucroute med tre slags kød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den alsaciske nationalret. Mange siger den er fed, andre at den er meget mættende. Hvad mener du?. Denne opskrift på surkål er ikke ægte choucroute, men lige så god. Og så er man fri for at have en boblende trætønde stående uden for døren.

4 slags kød fra grisen: noget røget, noget ferskt, noget sprængt og en favoritpølse
2 hvidkål
3 store finthakkede løg
10 gram spidskommen
10 knuste enebær
2 knuste hvidløgsfed
3 dl kryddereddike

Køb de fire slags kød fra grisen hos en god slagter. Det skal være noget røget, noget ferskt og noget sprængt. Der må gerne være en pølse også. Fin eller grov - frit valg. Men køb kvalitet. Det drejer sig om smag. Kog tingene langsomt, det er nemt. Alle har kogt en hamburgerryg før.
Og så kommer vi til surkålen: De to hvidkål snittes så fint man orker. Kålen kommes i en stor skål. Der skal være plads. Heri kommes de finthakkede løg, krydderierne og eddiken. Brug den eddike du bedst kan lide. Det må godt være en med smag i. Bland det hele meget omhyggeligt.
Stil kålen køligt og bland den meget omhyggeligt et par gange dagligt i tre-fire døgn. Så er den klar. Kog kålen godt igennem under låg i 30-35 minutter og server den med det gode kød og sennep. Måske også en kartoffel ?.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her