Logo

Choy Bau finger-steaks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 portioner
Steaks, 4 stk skåret af oksetyndstegsfilet. oksefilet eller striploin

Marinade:
Limefrugt, 1 stk reven skal og saft
Honning/sukker, 1 spsk
Chili. 1 spsk friskhakket

Riv det grønne af skallen på limefrugten. Pres saften og kom begge dele i en skål og bland chili og honning i. Vend de 4 steaks i marinaden og lad dem trække, mens grillen gøres klar. Pluk salathovederne i så store blade som muligt, skyl dem og lad dem dryppe af. Skær agurken i lange skiver og dernæst i strimler. Bland alle ingredienserne til saucen i en skål.
Når grillen/grillpanden er klar grilles de 4 steaks et par minutter på hver side. Hver steak vendes, når den røde kødsaft pibler op - jo mere saft der pibler op - jo mindre rød bliver steak'en indvendig. Herefter skæres hver steak i strimler og krydres med salt og peber.
Servering:
Hver person samler selv sin Choy Bau på følgende måde:
Et salatblad smøres med en skefuld dressing/sauce. Ovenpå lægges korianderblade, agurkestrimler og et par strimler steak. Vikl så salatbladet rundt om det hele og spis med fingrene.

Dressing/sauce:
Hosinsauce, 1 dl
Chilisauce, 1 dl sød
Ingefær, 1 spsk friskhakket

Salat:
Icebergsalat, 2 hoveder
Koriander. 1 bdt
Agurk, 1 stk

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her