Logo

Citrondampet sommerkål med dild - 9 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når foråret er ved at forstumme, og forsommeren fornemmes i luften, er det tid til at nyde den forfinede sommerkål, hvis mildhed næsten minder om salatens.
Retten er sandsynligvis en af de letteste og hurtigste opskrifter, og den er i al sin enkelthed en god garniture. Den egner sig fortrinligt til alt lyst kød og til fiskeretter. 2 personer.
 
1 sommerkål
1 ½ dl vand
1 stjerneanis
1 citron
salt og dild
 
De yderste blade fjernes, og kålen flækkes i kvarter.
Lidt vand i bunden af en gryde bringes i kog sammen med 1 stjerneanis, et par skiver citron og lidt salt.
Når vandet koger, lægges kålen i gryden og dampes under låg i ca. 4 min., til den er mør.
Server kålen som garniture, evt. med hakket dild og citron.
 
Tips: Sommerkål er det samme som spidskål, men da kålen bliver grovere senere på året, opnås den bedste kvalitet i forsommeren.
I sensommeren er kålens hoved meget tungere og mere bastant og skal derfor ofte have den dobbelte kogetid for at blive mørt.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           0,6 g  9e%
Protein:        4,3 g  27e%
Kulhydrat:    10,4 g 65e%
Kostfiber:    3,9 g
Energiindhold: 273 kj
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.882 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her