Logo

Citronmåner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g smør
250 g flormelis
250 g æg (ca. 5 stk)
250 g hvedemel
10 g bagepulver
1-2 usprøjtede citroner
Lidt smør til formen
 
Glasur:
½ dl pasteuriserede æggehvider
Citronsaft
200 g flormelis
Evt. 1 tsk smør (sørger for at glasuren ikke "knækker")
 
Smør formen, der må ikke være usmurte steder på formen.
Pisk smør og flormelis hvidt.
Tilsæt æg, et af gangen. Rør ikke for meget, ellers skiller dejen.
Vend hvedemel og bagepulver (der på forhånd er blandet sammen) i dejen, og
tilsæt derefter citronskal.
Kom dejen i en rund form, og bag den i en forvarmet ovn i 1 time ved 175ºC (varmluft) eller 200ºC.
Afkøl kagen i 5 minutter inden den vendes ud på en rist.
 

Glasur: Rør æggehviderne med flormelis.
Tilsæt citronsaften, massen skal være tyktflydende.
 
Tips: Del i 2 halvmåner og servér med det samme. Kagen må ikke komme i køleskab, da glasuren ellers vil smelte.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her