Logo

Coleslaw

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Coleslaw

 

Kan serveres til mange ting - er fx fortrinligt til noget så dansk som frikadeller.

 

# Ingredienser

400 g fintsnittet hvidkål

reven gulerod

reven selleri

1 spsk smør

1 spsk hvedemel

1 tsk sennepspulver

2 spsk sukker

2 spsk hvidvinseddike

½ tsk cayennepeber

½ tsk salt

1 æg

1-2 spsk cremefraiche

 

* Tilberedning

Den fintsnittede hvidkål, den revne gulerod og selleri sættes i isskabet i en skål med isvand i en times tid (mindre kan gøre det) for at blive så sprød som muligt.

Smørret smeltes over vandbad og bages op med melet.

Derefter piskes sennepspulver, sukker og hvidvinseddike i, og der krydres med cayennepeber og salt.

Når alt er opløst, tilsættes det sammenpiskede æg under fortsat piskning.

Lad blandingen tykne og stil den til afkøling.

Rør den op med cremefraiche til en passende (tyk!) konsistens.

Hæld vandet fra grønsagerne, tør dem i et viskestykke og bland dem med marinaden.

Lad det hele trække en times tid før serveringen.

 

I øvrigt bliver coleslaw absolut ikke ringere ved nogle dages opbevaring i et glas med tætsluttende låg i køleskabet.

 

INFO: Coleslaw er en salat der primært består af hakket, rå, hvidkål, tilsat revet gulerod. Der findes mange variationer af opskriften også med andre råvarer som rødkål, ananas eller æble. De hakkede grønsager blandes normalt med en dressing bestående af vegetabilsk olie og vineddike.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her