Logo

Confit-kartofler med mild hvidløgsfrakke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Confit-kartofler med mild hvidløgsfrakke

Hvidløgsfrakke:
3 hele hvidløg, delt i fed men ikke pillet
3 dl mild olivenolie eller planteolie
Havsalt

 

Bag eller steg hvidløgsfeddene i olie i et lille ovnfast fad ved 125°C i ovnen, til de er møre og gyldne.

Lad dem køle af i olien, til de er så kolde, at du kan håndtere dem.

Mas hvidløgene ud af skallerne og mas dem til en lind mos med lidt af olien.

Opbevar dem på køl, og mosen kan bruges til snart sagt alt, hvor en blid og ristet hvidløgssmag skal bruges.

 

Kartoflerne:
800 g små kartofler, gerne af den nyere slags
Salt, peber
2-3 dl andefedt
Et par spsk. hvidløgsfrakke

 

Kog kartoflerne med skal i saltet vand, til de næsten er møre, og ikke langt fra udkogte. Lad kartoflerne køle, evt. under den kolde hane.

Halver kartoflerne og steg dem gyldne i andefedtet og krydr med salt og peber.

Umiddelbart før du tager kartoflerne af panden tilsættes hvidløget, der kort får lov at toaste sammen med kartoflerne og dække dem som en frakke

 

Server straks!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.577 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her