Logo

Couscous med ris og tahini-sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en lidt forenklet udgave af den klassiske, marokkanske couscous aux sept légumes. Syltede citroner, harissa-pasta og tohini-pure (ristede, malede sesamfrø) kan fås i specialforretninger og forkogt couscous fås i større supermarkeder.
4 personer

3-4 courgetter
½ agurk
4 skrællede gulerødder
250 g hvide, langkornede ris
9 dl varm, krydret grønsagsbouillon
125 g forkogt couscous
Krydret marinade:
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk harissa-pasta
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk mild paprika
1 bdt friskhakket koriander
6 spsk aromatisk olivenolie
Tahini-sauce:
2 pressede fed hvidløg
1 tsk spidskommen
125 g tahini-pure
saften af 2 citroner
Tilbehør:
100 g små sorte, udstenede oliven
½, syltet citron skåret i terninger
1 stort bdt frisk mynte

Skræl evt. courgetterne og flæk dem på langs. Fjern frøene og skær kødet i store stykker. Skær gulerødderne i skrå skiver.
Bland ingredienserne til marinaden i en skål, vend grønsagsstykkerne godt rundt og lad dem trække.
Kom imens ris og bouillon i en mellemstor, tykbundet gryde, bring bouillonen i kog igen og lad risene simre uforstyrret under låg i 6 min. Rør couscousgrynene i og fordel grønsagerne i et jævnt lag oven på ris/couscousblandingen.
Læg låg på og lad det hele simre i 8-10 min., eller til grønsagerne er møre og saftige, og risene og couscousgrynene er svulmet op og har absorberet bouillonen. Tag 3-4 stilke mynte fra og hak resten.
Fordel grønsagerne på den ene halvdel af 4 tallerkener. Rør de udstenede oliven, syltet citron (eller skallen af ½ citron) og hakket mynte i ris/couscous-blandingen og kom en portion på hver tallerken ved siden af grønsagerne; lad retten køle en anelse af.
Lav imens tahini-saucen: kom hvidløg, spidskommen, tahini og citronsaft i en blender og purer det hele til en tyk creme.
Tilsæt 8-10 spsk isvand, 1 spsk ad gangen, til saucen bliver mere flydende og cremet. Hæld lidt af saucen over grønsagsblandingen (som kan være varm eller lun, men ikke kold) og pynt med resten af myntebladene. Server resten af saucen separat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her