Logo

Crêpes suzette bløde og lækre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Crêpes suzette bløde og lækre 

 

Crêpes suzette er en rigtig retro-dessert, som fortjener at blive fundet frem fra glemmebogen. Dejen bliver lavet med fløde for at gøre pandekagerne ekstra bløde og lækre.

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid (4 pers.)

 

# Ingredienser
Crêpes:
100 g hvedemel
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 æg
2½ dl piskefløde
reven skal af ½ citron
50 g smør

 

Appelsinsauce:
saft af 2 appelsiner, ca. 1 dl
reven skal af 1 økologisk appelsin
100 g smør
75 g sukker
½ dl Grand Marnier

25 g mandelflager
*

 

Kom hvedemel, sukker og salt i en skål.

Tilsæt æggene et ad gangen.

Rør dejen lind med fløden, og tilsæt citronskal.

Lad dejen hvile ca. ½ time.

Smelt smørret på en varm pande med slip let-belægning.

Bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne.

Du skal bruge 8 pandekager i alt.

Kom appelsinsaft, appelsinskal, smør og sukker i en gryde.

Kog op, og sænk varmen.

Lad saucen simre ved svag varme i ca. 10 min., til den har en sirupslignende konsistens.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.

Fold pandekagerne i kvarte, og læg dem i en stor pande.

De må gerne ligge over hinanden.

Hæld den varme sirupssauce over, og varm dem ved svag varme i ca. 3 min.

Tilsæt Grand Marnier, og sæt ild til, for at flambere dem.

Drys med mandelflager, og server straks.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.082 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her