Logo

Daddelkage ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

400 g friske dadler

2 dl vand

2 citroner (1 dl saft)

75 g oliemargarine

150 g sukker

1 æg

1 tsk vaniljesukker

250 g mel

1 tsk natron

¾ tsk salt

1 dl groft hakkede nøddekerner

2 spsk rom

150 g flormelis

2 spsk kogt vand

1 tsk oliemargarine

 

Skær dadlerne en gang igennem.

Hæld varmt vand og citronsaft på, og lad det afkøle.

Hak nødderne i foodprocessoren.

Rør fedtstof og sukker godt sammen, rør æg og vanillesukker i og tilsæt sigtet mel,

natron, salt og nøddekerner.

Rør daddelblandingen i og hæld dejen i en bageform, foret med bagepapir.

Sæt kagen i en kold ovn og indstil på 165°C varmluft i 30 –35 min.

Når kagen er næsten kold, stænkes den med 2 spsk rom og pakkes i plastpose.

Kagen stilles køligt.

Før serveringen glaseres kagen med flormelis rørt med vand og lidt oliemargarine.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?