Logo

Danmarks bedste romkugler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Danmarks bedste romkugler

 

Titlen som Danmarks bedste romkugle-magere har givet en sand eksplosion af kunder hos Nørre Aaby Bageri. Det lille fynske bageri vandt prisen for Danmarks bedste romkugler på madmessen Foodexpo i Herning den 20. marts 2018, og siden da har de solgt flere hundrede romkugler i timen.

 

# Ingredienser

Romkugler:

600 g wienerbrød

300 g mazarinbund

100 g kakaopulver

 

Ganache:

125 g ægte mørk chokolade

125 g fløde

0.5 dl Malibu rom

100 g Nutella eller anden nougatcreme

rom essens

Crispearls Salted Caramel

*

Tilberedning

Romkugler: Wienerbrød, mazarinbund og kakaopulver røres sammen med en spartel på røremaskine, og sættes herefter på køl til det har en fast konsistens - evt. natten over.

 

Ganache: Rør den mørke chokolade op med kogende fløde, og køl det ned natten over.

Tilsæt ganache, rom, Nutella og rom essens (efter smag) og rør det godt sammen med romkuglerne på en røremaskine med spartel.

Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små toppe på ca. 50 gram, og sæt dem på frost til de mærkes faste.

Rul dem runde i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad.

Pynt til sidst med chokolade krymmel og Crispearls Salted Caramel.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.231 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her