Logo

Dansk rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl surdej
5 dl knust rug
2,5 liter vand
3 dl grahamsmel
1 tsk havsalt
9 dl rugmel

Rør surdejen ud i 2 l. vand, tilsæt salt og grahamsmel.
Rist rugen til den bliver sprød og gylden.
Lad den køle af før den hældes i sammen med 4 dl rugmel.
Bland det hele godt, massen skal være som grød.
Lad det stå i 24 timer.
Tilsæt ½ l. vand samt resten af rugmelet.
Hæld dejen i smurte brødforme, ca. 1 cm. fra kanten.
Lad det hæve 6-12 timer.
Bag brødet 70-90 min. på 175°C.

Dette brød bør køle helt, før der skæres i det (vent gerne til næste dag). Det bliver luftigt og fantastisk velsmagende. Serveres med pålæg eller til en tyk suppe, f. eks. gule ærter, evt. med sennep og surkål til.

Variation: bland kommen i et af brødene.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.444 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her