Logo

Den søde tærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtebund:
1 æg str. M
50 g sukker
300 g hvedemel
150 g smør

Fyld:
ca. 750 g velmodne blommer æbler pærer e.a. fast frugt
2 spsk smør
25 g sukker

Top:
50 g hvedemel
50 g farin sukker eller rå rørsukker
50 g koldt smør
50 g hakkede nøddekerner eller nøddeflager
¼ til ½ tsk stødt kanel

Tærtedej:
Pisk æg og sukker tykt, rør melet i og smuldr smørret i dejen, der æltes glat og lægges køligt i en times tid.
Rul dejen ud. Beklæd en tærteform af metal ca. 24 cm i diameter med dejen, prik bunden og sæt tærten koldt.
Læg et stykke bagepapir i bunden af tærten.
Fyld op med tørrede bønner eller ris og forbag tærten ved 200°C ca. 15 min.
Tag bunden ud og fjern papir og fyld.
Afkøl og gem bønner eller ris til en anden bagning, de kan bruges mange gange.

Fyld:
Udsten eller udkern og skræl eventuelt frugten og skær den i passende
stykker.
Varm frugten igennem i smør, ca. 1 min.
Drys sukker på og lad den afkøle en smule.

Top:
Hak og smuldr alle ingredienserne til toppingen sammen, fordel ⅓ af
den i bunden af tærten, læg frugten oven på og fordel den resternde
topping øverst.
Bag tærten færdig ved 200°C ca. 20 min. til den er gylden og sprød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her