Logo

Dolmas kurdiske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dolmas kurdiske

 

Ordet dolma er tyrkisk og betyder ”fyldt”. De fleste af os forbinder nok dolma – eller dolmer – med kål der er pakket uden om noget fyld og efterfølgende kogt, men det kan sagtens være løg, auberginer, tomater, peberfrugter eller andet der er udhulet og fyldt med alskens herligheder.

4 personer

 

# Ingredienser

8 små grønne peberfrugter

400 g hakket oksekød

250 g kogte ris

1 bundt hakket persille

1 fint hakket løg

1 ds hakkede tomater

2 tsk citronsaft

salt og peber

chili efter smag

 

* Fremgangsmåde:

Hæld de hakkede tomater op i en si, og skil tomaterne fra tomatjuicen.

Rør kødet sammen med løg, ris, persille, hakkede tomater uden tomatjuice, salt peber og chili. Smag til.

Skær toppen af de grønne peber, og tag alle kernerne ud.

Fyld kødet i peberfrugterne og sæt låget på igen.

Stil dem ned i en gryde tæt sammen og fyld vand, citron og tomatjuicen ned i gryden, til peberfrugterne er halvt dækket.

Stil en tallerken ovenpå og derefter et grydelåg og lad dem små simre 30 minutter.

Serveres med citronbåde til at dryppe på.

 

Kurdiske dolmas


Dolmas kurdiske 

INFO: Kurdisk køkken består af en lang række fødevarer tilberedt af det kurdiske folk. Kurdistan har et klima og jord egnet til druer, granatæble, figner og valnødder. Kurdisk honning har et klart lys farve. Kurdisk dans kaldet Halperke. Kurdiske mennesker nyder også Eid-mad såsom kylling, ris, dolma og biryani.

 

Dolmas kurdiske 

Dolmere er en madret, der består af kødfars indpakket i vinblade. Dolmere stammer fra Mellemøsten op til Kaukasus, hvor farsen typisk blandes med stykker af paprika og ris og rulles i vinblade.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her