Logo

Eksotisk skaldyrsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

8 jomfruhummerhaler
4 kammuslinger
8-10 blåmuslinger
4 stk ruccolasalat
1 bundt persille
1 stk rød chili
1 dl hvidvin
¼ dl blæksprutteblæk
½ fed hvidløg
½ skalotteløg
½ limefrugt
½ grøn & ½ rød peber
2 dl olivenolie
1 dl crème fraîche
3 spsk balsamicoeddike
3 spsk sukker
salt og peber

Jomfruhummerhaler og kammuslinger deles i halve og renses.

Ruccolasalaten vaskes og vendes i olivenolie med peber og friskpresset lime.

Der laves fire forskellige slags olier/dressinger:
A. Hvidløg, persille samt olivenolie blendes og smages til med salt og peber.

B. Rød/grøn peberfrugt samt olivenolie blendes og smages til med salt og peber.

C. Den røde chili samt olivenolie blendes og smages til med salt og peber.

D. Blæksprutteblæk og crème fraîche blandes sammen med salt og peber og friskpresset lime.
(De 2 dl olivenolie skal fordeles ligeligt mellem de tre oliedressinger.)

Balsamicoeddike, sukker og 1 spsk vand, koges ned til en mørk tyktflydende masse, som sprøjtes ud i fire ringe på hver tallerken.
I disse ringe placeres de fire forskellige dressinger.

Steg jomfruhummerhaler og kammuslinger i en varm pande i olivenolie og krydr med salt & peber og friske urter fx. koriander.
Anret jomfruhummerhaler og kammuslinger ovenpå ruccolasalaten.
Damp de friske blåmuslinger sammen med finthakket skalotteløg i en del vand og en del hvidvin til de åbner sig.
Blåmuslinger (kun de der har åbnet sig, de andre er ikke friske) og løg lægges øverst på anretningen, og der pyntes med friske urter efter eget ønske.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her